Egostrippen e-Card versturen

Verstuur gratis een
inspirerende eCard

Opzoek naar jezelf? Start hier!

Op zoek naar jezelf? Start hier!

Alle boeken over (het) leven, persoonlijk leiderschap, zingeving of authenticiteit kun je namelijk grofweg samenvatten tot twee woordjes. Twee woordjes waar we allemaal ons hele leven mee bezig zijn; Plezier en Pijn. We doen alles om zoveel mogelijk plezier te ervaren en zo min mogelijk pijn. Scherper; in essentie zijn we – in álles wat we doen – uiteindelijk op zoek naar wat ons nu gelukkig maakt.

We kiezen vanuit deze behoefte onze vrienden, woonplaats, kleren, baan, werkgever enzovoorts. We gaan voor een carrière, geld, macht, die chocola, die wereldreis of die grote auto. We kiezen een partner die ons gelukkig maakt. We haken aan bij die collega die je energie geeft, en blijven weg van hen die dat wegzuigen. En als we niet meer gelukkig zijn met onze job of relatie, gaan we op zoek naar wat anders. Op naar meer geluk!

Opzoek naar geluk

Het probleem is: Je kunt zoeken tot je een ons weegt, maar geluk kun je nergens halen. Bij niets of niemand. De belangrijkste levensles die je in je leven te leren hebt is: Geluk ga je echt alleen maar vinden in jezelf. Je bent namelijk het meest gelukkig als je jezelf bent.

Wie dat is kan ik niet voor jou bepalen, dat weet alleen jij. Je weet namelijk wie jij bent, je hoeft het vaak alleen maar te her-inneren. Het lijkt zo’n zwaar woord, maar authenticiteit is niets meer dan in het moment luisteren naar jouw behoeften, en daarnaar handelen op de manier zoals jij dat wilt. Niet zoals (jij denkt dat) anderen het willen.

En dat is verdomde lastig in onze maatschappij! Die is namelijk volledig ingericht op het gebruik van ons Hoofd. En ‘willen’ zit helaas iets lager in ons lichaam genesteld. Ook houden we elkaar binnen de lijntjes; Als kind krijgen we vaker ‘nee’ te horen dan ‘goed zo’, en als je anders bent dan anderen, wordt je al snel gepest. Je wilt pijn vermijden en past je maar aan. Je gaat je (onbewust) op den duur gedragen zoals anderen dat willen. “Ik wil geld verdienen of mijn baan behouden, dus ik moet mij aanpassen aan de cultuur van het bedrijf.”

Aanpassen. Net zo lang tot je een van iedereen bent! En niet jezelf. En ergens knaagt dat. Dat voel je.

Grijze massa

Het vervelende bovendien is, die anderen zijn altijd met velen; ouders, familie, vrienden, collega’s, manager, partner… anderen die het ook niet in zichzelf vinden. En mensen die het niet in zichzelf vinden, gaan het (proberen te) halen bij anderen. Het probleem is dat dit vaak ten koste gaat van die anderen. Ze willen scoren over jouw rug, bedrijven wandelgangenpolitiek, geven geprojecteerde feedback, zeggen dat je dingen toch niet kunt bereiken, houden je klein door kritiek te geven, of sommeren hun partner of medewerker om te veranderen. Herkenbaar? Vast, we hebben het hier over 99% van de aardbol! De 99% die haar eigen onvervulde behoefte probeert te halen bij de rest die wel (bij) zichzelf is. Maar helaas, de 99% vindt ook hier geen succes, je kunt namelijk he-le-maal niets met de energie of het geluk van de ander! En dus pushen we nog harder tegen de authentieke counterpart… die uiteindelijk vertrekt of capituleert (en later alsnog vertrekt).

Tja, daar wordt niemand uiteindelijk gelukkig van.

Het mooie is, je ziet wel een kleine beweging op gang komen. Het ouderwetse macht- en geld denken staat onder druk. “Dat win-lose denken is het toch ook niet helemaal meer, allemaal gebaseerd op angst,” aldus de man die het begrijpt. Men zoekt naar een privé-werk balans, naar purpose én profit. En we smijten met termen als Dienend Leiderschap, Social Media, Het Nieuwe Werken, MVO…

Het zijn allemaal voortekenen van ‘meer mens (mogen) zijn’. We zijn allemaal als klein baby’tje geboren, en in de kern zijn we dat nog steeds. We hebben allemaal nog steeds in meer of mindere mate behoefte aan warmte, aandacht, waardering, liefde, veiligheid, genegenheid, erkenning. We zijn sociale wezens en willen samen doen en samen zijn. We worden niet gelukkig van meer succes, macht, euro’s, auto’s, of meer gelijk hebben. “Hé verrek, succes is geen geluk,” aldus de uitgebluste CEO. Wat heb je er nu aan als je jezelf jarenlang via de ladder omhoog hebt geworsteld, maar jezelf onderweg verloren bent?

We noemen dat een burn-out of energie lack, maar in de kern ben je dan gewoon te ver van jezelf afgedreven. De hele dag toneelspelen, dát kost jou jouw energie! De tweede belangrijkste levensles die men te leren heeft is dat het aan het einde van de rit niet uitmaakt wat je hebt gedaan, maar wie je bent geweest. Op je begrafenis vertellen ze echt niet over die grote order die je toen had binnen gehaald! Aan het einde van de rit telt maar één ding: Ben ik mij (trouw) geweest? Was ik wie ik wilde zijn?

En de 99% maakt het ons daarin enorm lastig, want zij trekt en duwt ons alle kanten op om hun eigen (onvervulde) behoeftes te kunnen opvullen. Als je geen plan maakt voor jezelf, wordt je dus ingezet voor de plannen van anderen. Best zuur toch?! De vragen die je jezelf moet stellen, zijn dus; Durf jij trouw te blijven aan wat jij wilt, ongeacht wat anderen vinden of willen? Wil jij leven vanuit liefde of vanuit angst? Vind jij voldoende veiligheid in jezelf om vertrouwen te hebben in jouw eigen unieke reis met jouw eigen keuzes, ongeacht alle stormen die op je pad komen? Want het leven als jezelf is een stuk weerbarstiger dan als je net als de rest bent. Heftiger ook! Maar wel mooier, intenser, échter!

Grote kans dat mensen zich van je zullen afkeren of je (ver)oordelen, want wat men niet kent of strookt met hun eigen denkbeelden is eng (lees: pijn). Jij kunt daarom conformeren of vluchten. OF: trouw blijven aan jouw ‘willen’.

De grap van dit alles is, is dat als je dat kunt, je in eerste instantie voor gek wordt verklaard, en later als inspirerend voorbeeld wordt geroemd.

Steve Jobs

Besef ook dat iedereen altijd op de juiste plek is waar hij of zij op dat moment in het leven hoort te zijn. Je werkt nu bij dat advocatenkantoor of bij die bank omdat dat de plek is waar jij op dat moment in jouw leven jezelf denkt te (kunnen) zijn. De 99% kiest hun baan echter om andere behoeftes te vervullen, zoals status, zekerheid of geld. Terwijl werk in de kern niets meer is dan een soort bezigheidstherapie om jouw hele zelf te kunnen uiten, en daarmee voor anderen iets te kunnen toevoegen aan hun leven. En in ruil daarvoor krijg je een vergoeding om jouw andere behoeftes te kunnen vervullen. Kies dus een werkplek waar jij het meest van jou kan geven!

En als jij jouw baan of relatie niet meer wilt, dan is dat ook niets meer dan een logisch (en heftig of mooi) gevolg van dat jij als mens gegroeid bent! Dat je meer (of minder) bij jezelf bent op dit moment in jouw leven. Ontslag nemen bij je baas of partner is het mooiste wat er is. Voor jou.

Waarom is het dus zo belangrijk om in jezelf te duiken en niet alsmaar als een aanpassende struisvogel met je kop in het zand door te blijven rennen?

Om te ontdekken dat er meer van jou is dat je kunt geven, en om te waarderen wat andere mensen drijft! Zodra jij jezelf bent, heb je het niet meer nodig om de ander lastig te vallen met jouw (onvervulde) behoeftes. En geef je de ander ruimte om ook meer van zichzelf te zijn.

Als iedereen meer uit zichzelf durft te halen, en stopt met de ander te willen veranderen…Als iedereen beseft dat alles wat we bij de ander zien, niets meer is dan een (onvervulde) behoefte bij onszelf, en we dus de ander niet de schuld geven, maar om hulp durven vragen…
Als we het lef hebben om onze eigen dromen te gaan vervullen, in plaats van die van een ander te dwarsbomen…

Dan krijgen we uiteindelijk een wereld waarin je leeft van waaruit je geboren bent:

Uit liefde.

Hart

 

“Elke keuze die ik maak

Omdat het andere mensen pleziert

Terwijl ik zelf een andere keuze had willen maken

Daarmee breng ik mijn muziek steeds een stapje verder weg van mijzelf

Tot het punt dat ik uiteindelijk succes zou halen

Met iets dat niet helemaal van mij is …”

~ Colin Benders alias Kyteman